МВС розглядає кілька версій вбивства Ірини Фаріон, - Клименко

МВС розглядає версії вбивства Ірини Фаріон
МВС розглядає версії вбивства Ірини Фаріон

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що слідство розглядає кілька версій щодо причин вбивства мовознавиці Ірини Фаріон. Про це він повідомив під час телемарафону.

За словами Клименка, правоохоронці продовжують перевіряти раніше названі версії, які включають російський слід, громадську діяльність Фаріон та особисту неприязнь до неї. Він також додав, що слідчі не виключають інші можливі версії.

У той же час, журналісти проєкту "Схеми" зв'язалися з батьком 18-річного підозрюваного. Чоловік, який наразі навчається на фронті, стверджує, що його син не мав мотивів для вбивства Фаріон, оскільки він був патріотом і не поділяв українофобських поглядів.

Усе ж таки, журналісти "Телебачення Торонто" виявили, що підозрюваний був підписаний у Telegram на багато ультраправих груп, включаючи російські. В цих групах він залишав антисемітські та расистські коментарі. Крім того, у січні підозрюваний згадував про російське націонал-соціалістичне угруповання NS/WP, яке взяло на себе відповідальність за вбивство Ірини Фаріон.

Раніше глава МВС Клименко повідомив про затримання підозрюваного у вбивстві Фаріон.

Читайте також