На аукціон виставлений ексклюзивний Каділлак Елвіса Преслі

Британський онлайн-аукціон Car and Classic виставив на продаж Cadillac Fleetwood Brougham, яким володів Елвіс Преслі. Корпус авто досягає майже 6 м завдовжки. Машина була створена на індивідуальне замовлення короля рок-н-ролу у 1974 році. Елвіс дуже любив автомобілі саме цієї марки.

У документах на авто стоїть автограф зірки. За своє життя Елвіс придбав понад півсотні Каділлаків, заслужено популяризуючи виробника.

Cadillac Fleetwood Brougham отримав особливе оздоблення салону дорогим велюром, а також електропривод сидінь, клімат-контроль, круїз-контроль та люк. Його капот прикрашає ексклюзивна фігурка крилатої богині, як на Каділлак 30-х років. Автомобіль коштував Елвісу 12 тис. доларів, що відповідає $70 тис. за нинішнім курсом. Він був викуплений актором 26 вересня 1974 року.

Елвіс володів машиною лише три роки, після чого подарував її своєму лікарю Джорджу Костянтину Нікопулосу. Вдячний лікар користувався машиною до 1985 року. Потім продав її новому господареві. А у 1990 році викупив цей Каділлак назад.

Через морально застарілий двигун авто на сьогоднішній день не на ходу – воно потребує ремонту. Фахівці стверджують, що несправність усунути нескладно.

Автомобіль перебуває у Швеції, торги пройдуть на британському аукціоні Car and Classic. Стартова ціна раритетної машини становить 11 тис. євро.