На Білгородщині після «втручання» зійшов із рейок вантажний потяг

Вторгнення вантажного потягу з рейок на Білгородщині
Вторгнення вантажного потягу з рейок на Білгородщині

У Білгородській області Росії ввечері 10 вересня стався вибух на залізничних коліях, внаслідок чого зійшов з рейок вантажний потяг. Про це повідомляє Telegram-канал Baza.

За інформацією видання, вибух стався на перегоні Волоконівка - Новий Оскол. Вантажний потяг, який їхав з Батайська до Старого Осколу, наїхав на вибуховий пристрій, закладений під рейкою.

Внаслідок вибуху з колій зійшли електровоз та близько 10 вагонів (загалом у потязі було 58). За попередніми даними, вагони були порожні, і постраждалих немає.

Водночас губернатор російського регіону Вячеслав Гладков заявив, що аварія сталася внаслідок "незаконного втручання в роботу залізничного транспорту", не уточнивши деталей.

Через аварію було скасовано рух кількох електричок і кілька пасажирських поїздів було направлено в об'їзд. На місці події працюють спецслужби, які обстежують залізничне полотно на наявність інших вибухових пристроїв.

Слідчий комітет Росії розпочав провадження за статтею про терористичний акт, що спричинив значну майнову шкоду.

Нагадаємо, що в ніч на 11 вересня у російському Ноябрську двоє школярів, 13 та 14 років, спалили багатоцільовий вертоліт Мі-8. Їм обіцяли за це "роботу" на суму 5 млн рублів (2,24 млн гривень). За інформацією, школярі проникли на територію вертолітного майданчика в аеропорту Ноябрська через дірку в паркані. Після цього вони облили гелікоптер горючою рідиною і з другої спроби підпалили його цигарками. Через вибух рідини один із хлопців отримав сильні опіки обличчя.

Читайте також