На Буковині лікарка присвоювала ухилянтам групу інвалідності за 175 тисяч хабара

У Чернівецькому районі правоохоронці зловили лікарку з лікарської консультативної комісії, яка вимагала хабара у розмірі 175 тис. грн. Ця жінка видавала військовозобов'язаним чоловікам довідки про ІІ групу інвалідності. Під час обшуків у неї було вилучено гроші в різних валютах на суму 8,4 млн грн. Жінку затримали, коли вона отримувала частину грошей. Про це повідомляє Національна поліція України.

Відомо, що жінка брала гроші за те, що "реєструвала" чоловіків призовного віку як осіб з ІІ групою інвалідності. Вартість цієї послуги становила від 3500 до 5000 доларів, повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань.

“Лікарка отримувала гроші за кожен етап корупційної схеми. Під час розслідування правоохоронці зафіксували, що вона отримала майже 2000 гривень, 600 євро та 3500 доларів в хабар“, - повідомили в поліції.

Під час обшуків у місці роботи та проживання підозрюваної було вилучено гроші в різних валютах на суму 8,4 млн грн. Правоохоронці затримали лікарку консультативної комісії та повідомили їй про підозру за статтею 368 Кримінального кодексу України (Отримання неправомірної вигоди службовою особою).

Суд призначив запобіжний захід підозрюваній - тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 181 680 грн. Лікарці загрожує покарання впродовж 10 років позбавлення волі, а також заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ закликало громадян долучитися до покращення роботи Сервісних центрів та повідомляти про випадки корупції у цих центрах на гарячу лінію або через чат-бот.

Інші випадки корупції в Україні

Раніше повідомлялося, що під час обшуків у колишнього голови Чернігівської обласної Військово-лікарської комісії в одній з квартир у Києві було знайдено майже 1 млн доларів.

Також минулого місяця було розкрито випадок корупції в Україні, коли посадовець адміністративного Управління Міністерства культури та інформаційної політики вимагав і одержував 3 300 доларів від чоловіка.