На Чернігівщині застрелився військовослужбовець з навчального центру "Десна"

На території навчального центру "Десна" на Чернігівщині знайшли застреленим військовослужбовця.

Про це повідомляють у прес-службі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону. 

24.10.2021 Деснянською спеціалізованою прокуратурою Центрального регіону України отримано інформацію з однієї з військових частин, яка дислокована на Київщині, про загибель військовослужбовця цієї військової частини, 1997 р.н., уродженця м. Павлоград, Дніпропетровської області.

Попередньо встановлено, що 23-річний солдат-строковик, перебуваючи у варті, здійснив кілька пострілів з автомату АК-74, завдавши собі тілесні ушкодження. Він загинув на місці.

За фактом загибелі військовослужбовця Деснянською спецпрокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою "самогубство".

Також слідство розглядає інші версії, у тому числі - умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю.

Відомо, що загиблий був родом з Дніпропетровщини. 

  Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, направлені на уточнення усіх обставин трагічної події. Розслідування загибелі військовослужбовця здійснюється слідчими відділення поліції №1 Чернігівського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.