На Дніпропетровщині мер та секретар міськради «погоріли» на хабарі (фото)

Підозра міському голові та секретарю міської ради Дніпропетровщини у хабарництві

Міському голові та секретарю однієї з міських рад Дніпропетровщини повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368, КК України). Про це повідомляє Офіс Головного прокурора України.

За даними слідства, підозрювані вимагали та одержали від суб'єкта господарювання 30 000 доларів США. За ці кошти вони обіцяли сприяти вирішенню питання про передачу в довгострокову оренду об'єкта незавершеного будівництва площею 4500 кв м з можливістю подальшого оформлення права власності на цю будівлю.

Правоохоронці затримали їх у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Депутати Сумської облради викрили на корупції

Рагіше повідомлялося, Співробітники Служби безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро викрили на корупції двох депутатів Сумської облради. Посадовці пропонували хабар керівництву військової адміністрації обласного центру.

За $100 тис. фігуранти хотіли "пролобіювати" об'єднання декількох місцевих медзакладів в одну лікарню і погодити кандидатуру її очільника. У такий спосіб фігуранти планували встановити "контроль" за розподілом бюджетного фінансування новоствореної медустанови.

Затримано депутата облради Тернопільщини

На Тернопільщині правоохоронці затримали депутата облради, який вимагав "відкати" за виділення матеріальної допомоги для поранених бійців Сил оборони. Зазначається, що посадовець обіймає посаду голови постійної комісії з питань бюджету.

За даними слідства, посадовець запропонував військовослужбовцю посприяти у виділенні йому матеріальної допомоги на лікування. За це після надходження коштів на банківську картку він повинен був віддати чиновнику половину суми.