На Донеччині перейменували вулицю Сергія Бубки на честь Василя Стуса

Вулицю Сергія Бубки перейменували на вулицю Василя Стуса в селі Іжевка

У селі Іжевка Костянтинівської міської громади Краматорського району Донецької області вулицю Сергія Бубки перейменували на вулицю Василя Стуса. Про це повідомляє "Деколонізація. Україна".

Нагадаємо, Сергій Бубка - видатний український легкоатлет (стрибки із жердиною), шестиразовий разовий чемпіон світу, 35-разовий світовий рекордсмен, олімпійський чемпіон.

Василь Стус працював учителем української мови та літератури в період, коли радянська влада витісняла все українське. Його двічі засуджували та звинувачували в "антирадянській діяльності та пропаганді". Твори поета конфісковували та забороняли. Проте, він продовжував писати, перекладати та боротися за українську культуру.

Видатний діяч прожив лише 47 років, померши у 1985 році в російському таборі суворого режиму. Однак за цей короткий час Василь Стус став легендарною особистістю, чия творчість і до нині актуальна та надихає нові покоління українців.

Родинна фірма Героя України Сергія Бубки можливо постачає пальне терористам

У літній період 2023 року журналісти Bihus.Info опублікували інформацію про те, що родинна фірма Героя України Сергія Бубки, ймовірно, постачає пальне терористам.

Незважаючи на оприлюднені документи Bihus.Info та відкриті кримінальні провадження, Сергій Бубка досі залишається членом Національного олімпійського комітету.

Нагадаємо, Бубка надсилав погрозу журналістам через їх розслідування про його сімейний бізнес.