На Донеччині проводиться примусова евакуація дітей

Примусова евакуація дітей на Донеччині
Примусова евакуація дітей на Донеччині

У зв'язку із загрозою безпеки, дітей разом з батьками або законними представниками евакуюють із шести населених пунктів Донецької області. Про це повідомили з пресслужби Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Це рішення було ухвалено координаційним штабом з питань обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Планується евакуювати 21 дитину разом із їхніми батьками або законними представниками з окремих населених пунктів Донеччини.

Міністерство зазначило, що дітей та їх супроводжуючих осіб будуть надавати безкоштовні притулок, гуманітарну допомогу, психологічну підтримку та інші послуги у більш безпечних регіонах країни.

Процес евакуації є безкоштовним. Для попереднього запису слід зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА за номером: 0 800 408 911. Також можна повідомити про бажання евакуюватися на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 1548 або зв'язатися з ними у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber за номером: (096) 078-84-33.

Раніше було повідомлено про примусову евакуацію дітей у деяких населених пунктах Харківщини і Донеччини.

Також нагадаємо, що під час евакуації у Вовчанській громаді група з шести людей постраждала через вибух на російській розтяжці.

Читайте також