На фронті воює підрозділ із пенсіонерів: деталі

В Україні діє артилерійський підрозділ, який складається з пенсіонерів

У Запорізькій області діє мобільний артилерійський підрозділ, який офіційно не входить до складу Збройних Сил України. Цей підрозділ складається з чоловіків віком від 60 років. Про це повідомили у Reuters.

Ми... за рахунок пенсійного фонду живемо. - сказав 68-річний командир підрозділу Олександр Таран.

Журналісти розповіли, що бійці цього підрозділу виконують накази командирів та співпрацюють з іншими військовими. Фінансування підрозділу здійснюється за рахунок пожертвувань. Крім того, воїни отримують несправні патрони, які самостійно ремонтують, а також користуються зброєю, захопленою у противника.

За словами Олександра Тарана, їх підрозділ намагався офіційно приєднатися до Збройних Сил України, але безуспішно. Він також зазначив, що крім 60-річних чоловіків, у підрозділі воюють й молодші особи, яких визнали непридатними до служби.

Бий його палицею, якщо хочеш, але він не буде битися. - наголосив Таран.

За прогнозами аналітиків ISW, Україна найімовірніше стабілізує лінію фронту в найближчі місяці і розпочне обмежені контрнаступальні операції до кінця 2024 або на початку 2025 року. За інформацією Le Figaro, Україна планує розпочати новий контрнаступ у наступному році і просить міжнародних партнерів допомогти утриматися на війні до 2024 року.

Раніше президент Володимир Зеленський припустив, що великий контрнаступ ЗСУ влітку 2023 року був приречений від самого початку.