На фронті загинула журналістка Алла Пушкарчук

Загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук (Рута)

25 квітня на фронті загинула вояк і журналістка видань "Тиждень" і "Читомо" Алла Пушкарчук (Рута). Про це повідомив ексжурналіст "Тижня", військовий Дмитро Крапивенко.

Сьогодні загинула Алла Пушкарчук (Рута). Тендітна дівчина, що пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університитеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці - написав Дмитро Крапивенко.

Згідно з Інститутом масової інформації, Алла Пушкарчук приєдналася до "Правого Сектора" під час Революції Гідності, а пізніше почала писати і фотографувати на фронті в межах їхнього інформаційного відділу. Вона отримала позивний Рута. Пізніше вона приєдналася до Збройних сил і стала мінометницею.

Алла Пушкарчук мала освіту в галузі журналістики та театрознавства. Вона закінчила Інститут журналістики Київського національного університету культури і мистецтв та Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого.

У своїй роботі Алла Пушкарчук виконувала як журналістські завдання, так і виконувала обов'язки фотографки. Вона працювала в 5-му окремому батальйоні Української добровольчої армії та була активною у військовій журналістиці. Після демобілізації, вона працювала журналісткою і редакторкою стрічки новин у журналі "Український тиждень".

Алла загинула внаслідок ракетного обстрілу на руках у коханого Максима, з яким вони разом після повномасштабного вторгнення стали до лав ЗСУ - зазначають у "Читомо".

За даними Інституту масової інформації, Алла Пушкарчук стала 77-ю у списку медійників, які загинули внаслідок російської агресії проти України. Їй було всього 29 років.

Інші журналісти, що загинули

Нагадаємо, на фронті також загинув журналіст Дмитро Сінченко, який був солдатом Української добровольчої армії. Він писав матеріали про бійців на фронті. Також загинула снайпер Катерина Шинкаренко під час боїв за Авдіївку.