На фронті загинув фотограф-орнітолог з Миколаєва. Згадаймо Олексія Сапугу

Фотограф-орнітолог Олексій Сапуга на фронті
Фотограф-орнітолог Олексій Сапуга на фронті

Кожен день о 9 ранку українці вшановують пам'ять жертв російсько-української війни. Сьогодні згадаємо Олексія Сапугу.

Український захисник та фотограф-орнітолог Олексій Сапуга з Миколаєва загинув під час боїв. Про це повідомив Ігор Степурін, директор Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, у своєму Facebook.

На фронті загинув чудовий фотограф-анімаліст, орнітолог-миколаївець Олексій Сапуга, який робив фантастичні знімки птахів, особливо з мого рідного півдня України. У планах було видання фотокниги. Світла пам'ять, Олексію," - написав Степурін.

За словами Ганни Кузьо, засновниці проєкту Bird ID Ukraine, Олексій був людиною неймовірної доброти і безвідмовності у допомозі. Він був відомий і люблений в пташиній спільноті України.

Загинув Олексій Сапуга - найкращий з найкращих. Земляк з Миколаєва. Людина неймовірної доброти, безвідмовності у допомозі, оптимізму, товариськості. Золоті руки. Якого у нашій пташиній спільноті України всі знали і любили. Він мобілізувався кілька місяців тому, бачились востаннє якраз тоді, кілька разів писав і надсилав фото з учебки. Написав у липні вже з Донеччини, надіслав фото газети "Спротив" з припискою "Починаємо збирати пресу))". Завтра похорон на Берківцях, на жаль, не встигну доїхати з Харкова. Вибач, друже. Твоє фірмове привітання "Бонджорно" назавжди зі мною. Йо*ані росіяни, здохніть всі," - написав Вахтанг Кіпіані, журналіст, воїн та знаний бьордвочер.

На сторінці Олексія Сапуги відбуваються спогади його друзів та знайомих, а також публікуються фотографії птахів, знятих ним. Його спостереження за птахами цінують професіонали орнітологи.

Напишіть щось для Олексія - пропонує мені Facebook. Я не знаю, що написати. Росіяни вбили людину птахів. Дякую за захист, Олексій Сапуга. Світла пам'ять!

Олексія поховали на Берковецькому цвинтарі в Києві. Він залишився дружині та доньці.

"Главком" долучається до хвилини мовчання і вшановує пам'ять всіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників та підпалюємо свічки пам'яті, вшановуючи світлу пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави - усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та через напад ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
сьогодні, 17:34 83 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)