На Харківщині зруйновані більше 700 об'єктів енергетики

Зруйновані об'єкти енергетики на Харківщині
Зруйновані об'єкти енергетики на Харківщині

Російські удари зруйнували більше 700 об'єктів енергетики на Харківщині

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що на Харківщині російськими ударами було знищено понад 700 об'єктів енергетики та 8 000 кілометрів ліній електропередачі. Про це він повідомив на засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області. Синєгубов також зазначив, що в деяких районах області відключають світло на 8 годин та більше.

Щоб відновити енергетику, на Харківщину виділили 2,5 млрд грн з резервного фонду держбюджету, з яких 2 млрд призначені для відновлення критичної інфраструктури міста Харків, а 500 млн грн - для населених пунктів області. Окрім цього, Харків отримав 1,9 млрд грн грантових коштів від Світового банку на відновлення теплопостачання.

За словами Синєгубова, стратегія полягає в тому, щоб відновити зруйновані об'єкти та розосереджувати об'єкти теплової і електричної генерації через встановлення модульних котелень, когенераційних установок та генераторів. Для цього регіону потрібно 75 модульних газових котелень та 133 когенераційні установки. На даний момент вже встановлено 28 когенераційних установок на різних підприємствах. Також планується будування 8 газових котелень та встановлення когенераційних установок в декількох населених пунктах Харківської області.

Джерело: Укрінформ

Читайте також