На клієнта "Привату" "повісили" кредит: як на це реагує сам банк (фото)

Клієнт "ПриватБанку"із Запоріжжя заявив, що йому без його ж відома "нав'язали" кредит. 

Про це йдеться в його відгуці на сайті "Мінфін".

"Сьогодні заходжу на сайт, а там кредит на мене повісили. У мене принципове правило ніколи не брати кредитів. Служба підтримки стверджує, що це через негативний баланс по рахунку", - пише клієнт банку 25 жовтня.

Він припускає, що це сталося через збій, який днями спостерігався в банку, що підтвердила служба підтримки. 

"... вона ж запевняла, що % по кредитах не буде, що я можу далі користуватися рахунком, що у мене з нього гроші не списали, а тільки зарезервувалися. Попри те, що я не користувався даним рахунком, вже пішли відсотки. Виходить та ж біда - мене роблять винним у їхніх помилках", - поскаржився він.

Як на інцидент відреагував сам ПриватБанк?

У відповідь представник фінустанови написав, що на карті може утворитися негативний баланс у разі проведення раніше оплати на певному сайті й за умови наявності коштів на момент авторизації. Тоді, якщо сайт не відразу підтвердив списання зарезервованої суми, вона була в доступному балансі і могла бути використана клієнтом повторно.

"У такій ситуації овердрафт є вимушеним заходом і необхідним механізмом, що дозволяє коректно працювати картковому рахунку й обслуговувати його згідно з вимогами платіжної системи. Інформація по овердрафту вказана в умовах і правилах надання банківських послуг", - йдеться у відповіді.

Що далі?

З даного питання була створена заявка на повернення коштів, яка буде розглянута згідно з регламентом міжнародних платіжних систем.