На Кубі повний блекаут: без світла залишилось більше 10 млн людей

Фото землі вночі без світла
Фото землі вночі без світла

У Кубі стався загальнонаціональний блекаут після аварії на найбільшій електростанції у країні. Це призвело до відключення електрики по всій країні. Уряд вже закрив школи, підприємства та відправив державних службовців додому, щоб зберегти електроенергію в умовах дефіциту.

Близько 10 мільйонів людей залишилися без електрики після того, як найбільша та найефективніша електростанція Антоніо Гітерас вимкнулася. Причину відмови станції поки не уточнили. Президент Куби Мігель Діас-Канель заявив, що спокою не буде, поки електрику не відновлять.

Відключення електроенергії стало серйозною проблемою для Куби, де життя стає все складнішим. Жителі вже відчувають дефіцит їжі, палива, води та медикаментів. Уряд скасував всі неосновні послуги, закрив школи та розважальні заклади, але відновлення електропостачання займе час.

Прем'єр-міністр Куби пояснив, що причинами кризи є старіння інфраструктури, нестача палива і зростаючий попит. Ураган "Мілтон" також ускладнив ситуацію, паралізувавши доставку палива на електростанцію. Уряд також звинувачує торговельне ембарго США та нові санкції.

Сполучені Штати відкидають відповідальність за енергетичну кризу на Кубі. Попит на електрику зрос у зв'язку з розвитком приватного сектору, але постачання палива скінчилося. Президент Куби звинувачує США у фінансових та енергетичних переслідуваннях.

Нагадаємо, що ураган "Мілтон" також призвів до підтоплення та руйнування на Флориді. Більше 5 мільйонів людей були евакуйовані. Кубинці продовжують виїжджати до Росії, щоб брати участь у війні проти України, незважаючи на заборони від уряду Куби.

Читайте також