На Львівщині змії покусали двох людей: як убезпечити себе від нападу плазунів

На Львівщині перші випадки укусу змій

У Львівській області 28 квітня зареєстрували два випадки укусу змій, повідомляє Головне управління ДСНС України. Один з потерпілих отримав укус змії на руці та знаходиться у важкому стані в реанімаційному відділенні Яворівської центральної лікарні. Інший потерпілий отримав укус на пальці руки і його стан оцінюється як середньої важкості.

Змії почали проявляти активність, тому є важливо дотримуватися простих правил безпеки для мінімізації ризику нападу цих небезпечних тварин. Одягайте відповідний одяг, перевіряйте місце відпочинку, уникаючи неперевірених об'єктів, і не робіть різких рухів у випадку, якщо змія знаходиться поруч. Це найефективніші способи захиститися від укусів.

  • Одягайте відповідне вбрання. Одяг має захищати від укусів змій – високі черевики та довгі штани із цупкої тканини.
  • Перевіряйте місце відпочинку. Перш ніж сідати на траву або іншу поверхню, камінь, колоду, потупайте палицею, щоб налякати змію.
  • Уникаюйте неперевірених об'єктів. Не торкайтеся руками неперевірених об'єктів, таких як пня, камені або сіно, де змії можуть ховатися.
  • Уникайте різких рухів. Якщо ви помітили змію, не робіть різких рухів та зачекайте, поки вона відповзе. Змії майже не реагують на непорушений об'єкт.

Нагадаємо, нещодавно зоозахисники побачили змію під капотом автівки в Києві. Виявилося, що це була молочна змія Кемпбела, яка прагнула побачити світ поза межами акваріуму, де проживала. У Києві також виявили змію в одній з квартир, а дніпряни зустріли величезного пітона у сквері. Звірятка були виявлені і забрані до безпечного місця дослідниками та рятувальниками.