На Львівщині знайдено митну декларацію на майже 10 тис. зниклих аптечок для ЗСУ

На Львівщині знайдено митну декларацію на майже 10 тис. зниклих аптечок для ЗСУ

Зниклі аптечки виявлено у митній декларації

Журналісти виявили митну декларацію на ввезення майже 10 тисяч тактичних аптечок, які зникли у Львові у листопаді 2022 року. Це перше документальне підтвердження того, що отримувачем гуманітарного вантажу була безпосередньо Львівська обласна військова адміністрація. Про це повідомляє Ngl.media.

Публічно про зникнення важливого гуманітарного вантажу стало відомо у липні 2023 року. Тоді ОВА заперечувала, що отримувала партію тактичних аптечок.

Проте представник Злученого Українського Американського Допомогового Комітету Андрій Дида стверджував, що він особисто бачив коробки з аптечками на одному зі складів у Львові, який використовував гуманітарний штаб Львівської ОВА. Пізніше Андрій Дида, який міг би стати одним із ключових свідків, помер.

Копія митної декларації свідчить, що вантажівка з аптечками справді перетнула кордон 10 листопада 2022 року, отримувачем вказана облдержадміністрація, а сам вантаж мав бути доставлений за адресою Львів, вул. Земельна,1, де на той момент був розташований склад гуманітарний штаб Львівської ОВА.

Затягнуте слідство

Як зазначають журналісти, за півтора року результатів у слідства немає. поліція нікого не затримала і не відшукала зниклі аптечки. Майже за рік після злочину, у вересні 2023 року слідчі отримали дозвіл провести обшуки на складі, аби вилучити документи. Пізніше, у листопаді 2023 року, слідчі отримали дозвіл вилучити і дослідити митні документи щодо двох вантажівок Man, які завозили гуманітарну допомогу від Злученого Українського Американського Допомогового Комітету.

Як повідомлялося, у Львові зникла партія приблизно 10 тисяч тактичних аптечок IFAK загальною вартістю 33,6 млн гривень. Ця гуманітарна допомога була закуплена і відправлена американськими волонтерами для Збройних сил України.

Читайте також: