На місці зйомок фільму «Індіана Джонс» знайдено стародавню гробницю з артефактами

Стародавня гробниця з артефактами
Стародавня гробниця з артефактами

У Йорданії виявили давню гробницю з останками та артефактами

Археологи виявили раніше невідому гробницю в центрі міста Петра, Йорданія. Знахідка сталася під час досліджень у храмі Ель-Хазне. Під спорудою знайшли могилу з останками щонайменше 12 людей та безліч артефактів. Об'єкт має вік принаймні дві тисячі років.

Згідно з даними телеканалу CNN, інтерес до цієї гробниці виник ще в 2003 році, коли вчені виявили дві гробниці під лівою стороною пам'ятника. Порівняно з раніше знайденими гробницями, ця є непошкодженою. Усередині виявили численні вироби з бронзи, заліза та кераміки.

За припущеннями, в цій гробниці містяться останки давніх аравійських кочівників - набатеїв. Також стало відомо, що саме тут знімали фільм про Індіану Джонса.

У Туреччині також виявили цінні археологічні знахідки. Під час розкопок у Сефертепе знайдено дві надзвичайно цінні намистини з зображенням людей і тварин, вік яких оцінюється на близько 10 тисяч років. Археологи на кургані Арслантепе також виявили дві рідкісні печатки із зображеннями тварин, вік яких оцінюється приблизно в 7 тисяч років.

Читайте також