На окупованих територіях Кремль використовує своїх попів для «виховання» школярів

Попи використовуються для виховання школярів на окупованих територіях
Попи використовуються для виховання школярів на окупованих територіях

Росія планує залучити священнослужителів церкви, яка контролюється Кремлем, до освітнього процесу на тимчасово окупованих українських територіях. Це має відбуватися з метою "духовно-морального виховання" молоді. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За словами Центру нацспротиву, священики використовуватимуть цю можливість для пропаганди "русского миру" та російської пропаганди. Церква також буде пропагувати антизахідну риторику.

Керівництво церкви отримало завдання розробити план занять і призначити відповідальних за їх проведення. Цей план буде надісланий до департаментів освіти в окупаційних адміністраціях.

Центр національного спротиву підкреслює, що в таких умовах, коли ворог використовує школи для руйнування самосвідомості дітей, батьки мають взяти на себе більшу відповідальність за виховання своїх дітей.

Центр закликає батьків проводити освітні лекції своїм дітям і навчати їх відповідним цінностям, протиставляючи їм російську риторику війни й рабства.

Критична ситуація з медичним обслуговуванням на окупованих територіях

Центр національного спротиву також повідомляє про серйозні проблеми з медичним обслуговуванням цивільного населення на тимчасово окупованих територіях сходу України. За отриманою інформацією, місцеві лікарні відмовляються приймати пацієнтів для надання медичної допомоги.

Посилене стеження і прослуховування на окупованих територіях

Експерти Центру нацспротиву повідомляють, що на тимчасово окупованих територіях посилилося стеження і прослуховування приватних розмов і телефонних дзвінків місцевих жителів.

Читайте також