На параді ВМФ РФ приховали кораблі, що були знищені або пошкоджені Україною

Кораблі України, знищені приховані на параді
Кораблі України, знищені приховані на параді

У неділю відбувся морський парад на честь ВМФ, в якому приймали участь російські військові кораблі. Проте варто відзначити, що жоден із кораблів, що пошкоджені або знищені під час війни в Україні за останній рік, не з'явився на параді, як стверджують українські військові.

Під час трансляції головного морського параду було показано лише два кораблі Чорноморського флоту. Це корвет "Меркурій", який виконує військові завдання на російській військовій базі в Тартусі з 2024 року, та фрегат "Адмірал Григорович".

Цього року паради у Санкт-Петербурзі, Балтійську, Владивостоці, Північному морі, Каспійському морі та в Тартусі об'єдналися в одну трансляцію. Але традиційну частину параду в Кронштадті цього року скасували.

Президент Росії Володимир Путін особисто приймав парад у Санкт-Петербурзі. А також варто зазначити участь МРК "Великий Устюг" у параді в Каспійську. Цей корабель вважається одним із перших пошкоджених кораблів від початку війни і уже з'являвся на морських парадах.

Крім того, у цьому році в параді взяли участь декілька кораблів з "дружніх" країн. Два китайські судна, одне з Алжиру та одне з Індії показали свою присутність у Петербурзі, а ще два китайські кораблі взяли участь у параді у Владивостоці.

Джерело: ВПС

Читайте також