На Прикарпатті доросла донька через суд вимагала від матері аліментів: чим усе закінчилося

В Івано-Франківській області дівчина з першою групою інвалідності звернулася до суду з вимогою покарати її матір, бо та не платить їй аліменти. Про це йдеться у постанові Тлумацького районного суду Івано-Франківської області.

Дівчина, яка є повнолітньою, заявила, що не хоче жити зі своєю матір'ю в селі і перебуває в Івано-Франківську. Вона звернулася до суду, оскільки мати припинила давати їй гроші на проживання. Дівчина зазначила, що зверталася до родичів, священика та поліції, щоб змусити матір сплачувати аліменти дорослій доньці.

Дівчина переконувала суд, що мати не має жодного інтересу до неї та не хвилюється про її здоров'я. Мати залишила її без засобів існування, що завдає їй моральної та фізичної шкоди.

На суді дівчина підтвердила, що вона не є недієздатною та отримує пенсію. Вона не має жодних документів, які зобов'язували б матір сплачувати аліменти.

Мати заявниці на суді пояснила, що проживає в селі. Її донька не хоче жити з нею і постійно просить гроші на своє утримання. Раніше мати давала гроші та продукти доньці, але останнім часом вона не має достатньо грошей, які потребує позивачка. Жінка додала, що хотіла б допомогти доньці продуктами, проте вона не має доступу до квартири в Івано-Франківську.

За даними суду, мати заявниці має третю групу інвалідності та виховує двох неповнолітніх дітей.

Після заслуховування обох сторін суд прийшов до висновку, що мати не порушила жодного закону. Справа була закрита.

«Таким чином вважаю, що по цій справі про адміністративне правопорушення не доведено поза всяким розумним сумнівом факт вчинення матір'ю домашнього насильства, а тому суд приходить до висновку про відсутність в її діях події і складу цього адміністративного правопорушення, що є підставою для закриття провадження у справі на підставі п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП», – зазначено у поясненні суду.

У Києві чоловіка, який здав окупантам місця дислокації ЗСУ, засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Український коригувальник Артем Карякін розповів, як його здала його колишня кохана.