На Прикарпатті жінки встановили блокпост проти ТЦК: через розлючений натовп постраждала дитина

Блокування дороги в Космачі: бійка і конфлікти

У вівторок, 6 лютого, у селі Космач на Івано-Франківщині відбулося блокування дороги близько сотнею місцевих жителів. Вони перевіряли прописку водіїв, що в'їжджають в село, що спричинило бійку та конфлікти.

Привід до такого блокування став появився в місцевому Telegram-каналі інформації про прибуття працівників ТЦК і СП до Космача. Жінки розгнівані цим заходом вирішили силою відбивати своїх чоловіків. Проте, на одному з «блокпостів» постраждала жінка з сусіднього села Іванка Ванджурак.

«І тут почалося пекло: вони почали бити машину, (трясли так машиною, хотіли машину перевернути) почали витягувати мене через вікно, виривати мені волосся і вирвали ключі з машини, вони хотіли всіма способами витягнути мене з машини, я почала кричати, що в машині дитина і надіялася на хоть якусь людяність, але одна жіночка запхала биту у вікно і дала в голову дитині, в той час як інша мене тримала за волосся і я нічого просто нічого не могла зробити», – розповіла Іванка.

Жінку допомогли знайомі, а виявилось, що селяни сплутали машину. Поліція провела з мешканцями роз'яснювальні бесіди, і люди розійшлись.

Наразі поліція очікує на результати медичної експертизи, після чого буде вирішено питання щодо надання правової кваліфікації події.

Раніше на Оболоні у Києві поліція та військові шукали ДРГ, для цього були встановлені блокпости.

Також відомо, що юнаки, які зараз за кордоном, мають прибути в Україну до вісімнадцятиріччя й стати на військовий облік.

За ігнорування вимоги ТЦК без поважних причин передбачене адміністративне покарання у вигляді штрафу від 510 до 850 гривень. У разі повторного порушення протягом року сума штрафу становитиме 1,7 тисячі гривень.