На пункті пропуску зі Словаччиною буде обмежено рух транспорту: деталі

Обмеження руху вантажівок на українсько-словацькому кордоні

З 19 по 21 березня Словаччина встановлює обмеження на рух вантажівок через пункт пропуску "Вишнє Нємецьке - Ужгород". Про це повідомила прессекретарка митниці в Міхаловце Яна Німріхтерова.

Причиною обмежень є технічне обслуговування та перевірка автомобільних ваг. З 8:00 до 18:00 з вівторка по четвер рух автомобілів на пункті пропуску буде перекрито переважно лише в одній смузі.

"Водіїв вантажівок, які перетинають державний кордон, просимо бути особливо уважними і дотримуватися тимчасових дорожніх знаків та інструкцій чергових співробітників Фінансової адміністрації та поліції", - заявила речниця митниці.

Польські аграрії також утримують блокаду на пункті пропуску "Хижне" на кордоні зі Словаччиною до кінця березня. Багато українських пунктів пропуску вже заблоковані, однак рух вантажних автотранспортних засобів до Польщі все ще можливий на пункті пропуску "Краківець".

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що проблема польських фермерів полягає не в експорті з України, а в експорті з Росії та Білорусі.

Читайте також:

  • Фермерам у ЄС стане краще? Член Єврокомісії повідомив, на які законодавчі зміни чекати
  • Зерно, висипане на землю. Нардеп Княжицький пояснює, чому не варто хапатися за серце