На Ростовщині дев'яту добу палає нафтобаза

Пожежа на нафтобазі в Ростовській області
Пожежа на нафтобазі в Ростовській області

На нафтобазі поблизу міста Пролетарськ у Ростовській області Росії триває пожежа вже дев'ять днів поспіль. Вона спалахнула після атаки дронів 18 серпня.

За інформацією місцевих пабліків, пожежа поширилася на нові цистерни. Зазначається, що вона гаситься авіаційним гасом.

Перші резервуари, звідки поширилася пожежа, вже повністю спалилися.

Представники влади Ростовської області заявили, що якість повітря в регіоні залишається в межах норми, шкідливі та отруйні речовини не виявлено.

У той же час мешканці Пролетарська масово звертаються до місцевої влади з вимогою надати офіційні дані про забруднення повітря.

Знімки пожежі на нафтобазі в Ростовській області, зроблені 26 серпня, показують, що полум'я трохи зменшилося, а осередки загоряння були локалізовані, повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, що на місці великої пожежі на нафтобазі у Ростовській області, яка продовжує горіти після атаки українських дронів, були присутні російські православні священики, але їхні молитви не допомогли, і пожежа все ще триває.

Як повідомлялося, вночі 18 серпня українські війська атакували комбінат «Кавказ», що знаходиться в Ростовській області Росії. За даними Генерального штабу, на цьому комбінаті зберігалися нафта і нафтопродукти, які також використовувалися окупаційною армією.

До речі, на нафтобазі у Пролетарську Ростовській області РФ, яку атакували Сили оборони України, ще один резервуар з паливом вибухнув.

Читайте також