На що спроможна авіація Росії під санкціями: аналіз The Wall Street Journal

Американський щотижневик The Wall Street Journal провів аналіз стану авіаційних можливостей Росії та кількості інцидентів в небі, які там трапилися. За даними газети, російські літаки часто палали, викликали аварійні посадки або ставили під загрозу життя пасажирів через проблеми з моторами або іншими зламаними деталями.

У січні один з літаків S7 Airlines зупинився на злітній смузі, що поставило під загрозу життя 160 пасажирів. Однак, у Росії немає можливості придбати необхідні запасні частини на Заході, і виробничий потенціал обмежений, заявляє директор зі стратегії та політики безпеки Фонду безпеки польотів.

У вересні 2023 року під час рейсу "Уральських авіаліній" виникла технічна несправність у літаку Airbus A320, і пілоти змушені були здійснити аварійну посадку, під загрозою опинилися 165 осіб.

За даними німецької бази даних Jacdec, у 2023 році в Росії сталося 74 інциденти з літаками, розрахованими на 19 і більше пасажирів, що вдвічі більше, ніж у 2022 році.

Аналіз показав, що на кожні 100 тисяч вильотів російських літаків доводилося приблизно 9,9 небезпечних ситуацій. У 2022 році ця кількість була 5, а у 2019 - 4,5.

Експерти з безпеки стверджують, що постійні механічні проблеми створюють серйозний ризик для пасажирів та підвищують тиск на пілотів.

Санкції проти російських авіакомпаній ускладнили підтримку льотної придатності літаків і технічний стан, що створює занепокоєння щодо безпеки польотів, зауважив генеральний директор авіаційної консалтингової компанії Friendly Avia Support.

Не всі інциденти в небі РФ можна пов'язати з санкціями. Такі проблеми можуть виникати через птахів або інші фактори. Однак, експерти на Заході погоджуються, що авіафлот Росії особливо вразливий під впливом санкцій.

Проблеми з безпекою та обмежені можливості технічного обслуговування літаків створюють загрозу для авіаційної галузі РФ.

Так само, як техніка та боєприпаси в армії, авіація РФ також страждає від дефіциту.