На США чекає теракт, як у «Крокусі»? Заява ФБР

ФБР стурбоване можливістю скоординованої терористичної атаки в США

Федеральне бюро розслідувань США виразило занепокоєння щодо можливості скоординованої терористичної атаки у країні, подібної до тієї, що сталася у концертному залі "Крокус Сіті Хол" в підмосков'ї минулого місяця. Про це заявив директор ФБР Крістофер Рей під час виступу на засіданні Палати представників.

За його словами, ФБР ніколи раніше не стикалося з таким багатством загроз одночасно.

«Мені важко уявити собі – впродовж усієї моєї роботи в правоохоронних органах – час, коли так багато загроз громадській та національній безпеці виникало б одночасно», – заявив Рей.

Rей зазначив, що особливо хвилює можливість скоординованої атаки в США, схожої на ту, що сталася у Росії.

Відомо, що американські офіційні особи давно висловлювали занепокоєння щодо небезпеки можливих атак, здійснених окремою особою або невеликою групою на фоні підсилювання напруги між Ізраїлем та палестинським угрупованням "Хамас".

Для запобігання таким терактам, Рей закликав законодавців продовжити програму спостереження за підозрюваними, яка має закінчитися цього місяця. Проте, ці зміни були заблоковані в Палаті представників.

Нагадаємо, що вечір 22 березня в концертному залі "Крокус Сіті Хол" у Москві сталася стрілянина. Напад було здійснено кількома особами, одягнутими військову форму. Концертний зал був пізніше знищений внаслідок пожежі.

Слідчий комітет Росії заявив, що "український слід" був розкритий у затриманих терористів. Проте, жодних доказів ці заяви не підтверджують.

США попереджали Росію про підготовку теракту у Москві, зокрема, у "Крокус Сіті Хол".