На Сумщині ввели жорсткі обмеження на переміщення вздовж кордону

Дорожні контрольні пости на кордоні
Дорожні контрольні пости на кордоні

Обмеження у прикордонній зоні Сумської області

Генеральний штаб ЗСУ повідомив про введення обмежень на переміщення у прикордонній зоні Сумської області з 13 серпня 2024 року. Ці заходи запроваджено через посилення бойових дій та активізацію диверсійних груп противника.

У межах 20-кілометрової прикордонної зони доступ на цю територію отримують лише особи з паспортами, що мають відмітку про реєстрацію проживання у цій зоні. Для отримання додаткової інформації можна звернутися до диспетчерського пункту Сумського зонального відділу Військової служби правопорядку ЗСУ за номером +380960322339.

Захист українських громадян

Речник МЗС України Георгій Тихий прокоментував військову операцію на території Курської області Росії. За його словами, ця операція спрямована на захист українських громадян від постійних обстрілів. Протягом літа 2024 року з Курської області було завдано понад 2000 ударів різними видами зброї по Сумщині.

"Україна не зацікавлена в тому, щоб забрати територію Курської області. Але ми хочемо захистити життя своїх людей", - наголосив дипломат.

Водночас, він підкреслив стратегічне значення цієї операції для всього фронту, оскільки вона ускладнює російську військову логістику та не дозволяє перекидати додаткові підрозділи на інші напрямки.

Читайте також