На віддаленому острові в Італії знайдено давньоримські скарби

Давні римські скарби на острові
Давні римські скарби на острові

Археологи виявили 27 срібних римських монет на віддаленому острові на півдні Італії, які, ймовірно, були зариті для захисту від піратів. Про це повідомляє Bernama.

Монети, які були приховані, датуються періодом 94-74 роки до нашої ери. Місце знахідки також знаходиться близько до того, де кілька років тому були знайдені відомі статуї Цезаря, Агріпіни та Тита. Археологи з Рейхену верифікація подій з Тюбінгенського університету в Німеччині знайшли монети під час проєкту з очищення і реконструкції акрополя Сан-Марко та Санта-Терези, як заявили представники регіону Сицилія в прес-релізі.

За словами Томаса Шефера, співробітника археологічної команди, деякі срібні монети були видобуті на поверхню під час дощу, а інші були знайдені під великим каменем під час розкопок. Шефер вважає, що скриня з монетами, можливо, захована під час нападу піратів, що було поширеним явищем того часу, та ніколи не була виявлена.

Окрім цінності монет, це знахідка надає важливу інформацію для розуміння подій, торгових зв'язків та політичних відносин в Середземноморському регіоні під час Римської республіки

Про це заявив радник Франческо Паоло Скарпінато.

Крім того, в Арслантепе, Туреччині, археологи, що проводять розкопки на кургані, знайшли дві рідкісні печатки з зображенням тварин. Вік артефактів переблизно оцінюється на 7 тисяч років. Керівник розкопок, італійський професор Франческа Балоссі Рестеллі, повідомив, що печатки датуються приблизно 5000 роками до нашої ери.

Читайте також