На військовій базі у США розбився гелікоптер: льотчик-інструктор загинув

Гелікоптер після аварії на військовій базі
Гелікоптер після аварії на військовій базі

У результаті аварії гелікоптера на військовій базі Форт-Новосел у штаті Алабама, США загинув льотчик-інструктор, а ще одна людина зазнала поранень. Про це повідомили в Центрі передового досвіду армійської авіації США і Форт-Новоселі. Гелікоптер AH-64 Apache розбився під час планових льотних тренувань на військовій базі Форт-Новосел, яка знаходиться близько 151 км на південь від Монтгомері.

Одна з льотчик-інструкторів, 46-річний Деніел Мангер, загинув, а студент-пілот армії США був доставлений до лікарні для додаткового обстеження. У заяві не розголошується інформація щодо причини аварії, однак попередні дані свідчать про технічну несправність. Триває розслідування даного інциденту.

Генерал-майор Клер А. Гілл, командувач авіаційного центру армії США та генерал-командувач форту Новосел, заявив, що головною турботою військових є добробут та здоров'я пілота-студента, а також допомога сім'ї загиблого.

Інші подібні інциденти

Варто зазначити, що недавно також трапилися інші авіарейси. 12 липня навчально-бойовий літак М-346 Master зіткнувся під час тренувань в аеропорту Гдиня-Косаково, що призвело до його занурення на злітну смугу та загоряння. На борту перебував пілот 41-ї повітряної навчальної бази в Дембліні. Також, на початку липня у Грузії штурмовик Су-25 впав неподалік військової бази, при цьому пілот загинув.

Читайте також