На Вінниччині фермери вирощують коноплі

Фермери вирощують коноплі на Вінниччині
Фермери вирощують коноплі на Вінниччині

Фермери на Вінниччині вирощують промислові коноплі. Представник асоціації розвитку льонарства і коноплярства в Україні, Андрій Олечко, розповів, що ця культура має велику додану вартість і може бути перероблена на багато продуктів. Перші посіви технічної коноплі вже були зроблені в Хмільницькому районі. Закон про розділення медичних і технічних конопель дозволить вирощувати їх без дозволів. Асоціація розвитку льонарства і коноплярства звертається до Мінагрополітики з пропозицією створити на Вінниччині Центр відродження коноплярства та льонарства.

Експерти Асоціації разом з Держлікслужбою відібрали зразки рослин для визначення вмісту психотропних речовин. Результати дослідження покажуть, чи можна продовжувати процес вирощування. Голова фермерського господарства зазначив, що сподівається на прибуток від вирощування коноплі.

Закон про медичний канабіс ухвалено в другому читанні. Президент Володимир Зеленський також підписав закон про легалізацію медичного канабісу в Україні. Міністерство оборони та Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками підписали меморандум щодо співпраці.

Читайте також