На Закарпатті депутат райради уник тюрми за вчинення важкої ДТП

Депутат Токар визнаний винним у вчиненні ДТП

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області заявив, що депутат Тячівської райради Іван Токар є винним у вчиненні серйозної ДТП, в результаті якої постраждала неповнолітня. Депутат уклав угоду з прокурором, домовившись про визнання вини, і уник тюремного ув'язнення. Замість цього, суд призначив йому іспитовий термін. Про це повідомляє Zaxid.net.

За вироком суду, депутат Токар керував автомобілем Audi A6 ввечері 27 вересня 2022 року. Під час руху він перевищив швидкість, відволікся від дороги та з'їхав з неї, в результаті чого автомобіль перекинувся.

Внаслідок цієї ДТП постраждали троє людей: 18-річний хлопець, 16-річна дівчина та 4-річна дівчинка. Однак у вироку згадується лише про одну неповнолітню жертву у важкому стані.

За вчинення ДТП водію Audi A6 було порушено кримінальну справу. Депутат Токар уклав угоду з прокурором щодо визнання вини. Неповнолітня потерпіла не з'явилася на суд, але подала заяву, в якій зазначила, що вона не має претензій до Токара і її завдана шкода була відшкодована.

Вирок ухвалив суддя Олег Придачук, який ретельно розглянув всі матеріали та схвалив угоду про визнання вини між обвинуваченим і прокурором. Токара засудили до 4 років ув'язнення з річною забороною на керування транспортними засобами, але звільнили від основного покарання з річним іспитовим терміном. Вирок можна оскаржити.

Audi A6 мають повернути Токару. Варто зазначити, що в декларації депутата за 2021 та 2022 роки не зазначено жодного автомобіля, який належить Токару або яким він має право користуватися.

Раніше повідомлялося, що військовий на Закарпатті не повернувся з лікування на службу та отримав покарання.

Крім того, суд покарав прикарпатця, який ігнорував бойову повістку.

Додаткові статті:

  • Чи блокуватимуть ухилянтам рахунки? Парламентський комітет ухвалив рішення
  • «Хай воює той, хто бажає»? Пригоди ухилянтів, які дійшли до Верховного суду