На Закарпатті працівники ТЦК затримали двох священників Московської церкви

Затримання священиків Московської церкви на Закарпатті
Затримання священиків Московської церкви на Закарпатті

Блокування дороги в селі Іза через доставку священиків війсккомату

У неділю 22 вересня у селі Іза на Закарпатті віряни Хустської єпархії Української Православної Церкви Московського патріархату намагалися блокувати дорогу, а частина прихожан влаштувала протест під стінами районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Сталося це після того, як до військкомату було доставлено двох священників - братів Василя і Степана Гука. Про це пише Zaxid.net.

Поліція Закарпатської області повідомила, що група людей деякий час рухалася пішохідним переходом у селі Іза на Хустщині. При цьому повного блокування дороги не було. На місці події працювали екіпажі поліції.

«Жодних звернень до поліції про отримання тілесних ушкоджень чи інших протиправних дій не надходило», – розповіла речниця Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Ганна Дан.

Тим часом у Хустській єпархії Української Православної Церкви Московського патріархату закликали своїх вірян молитися за клірика Василя Гука. Після того, як його з братом - священником Одеської єпархії УПЦ МП Степаном Гуком - доставили в ТЦК, прихожани прийшли під стіни центру комплектування, поставали на коліна і почали співати молитви.

Протест вірян Хустської єпархії Української Православної Церкви Московського патріархату тривав до вечора неділі, поки священники не вийшли з приміщення районного ТЦК.

Нагадаємо, що 18 вересня Служба безпеки України прийшла з перевіркою до Свято-Введенського чоловічого монастиря УПЦ (МП) у Києві.

Читайте також

Хакери атакували ще два російські банки
сьогодні, 14:59 80 переглянули
Комп'ютерна атака на банк