На Закарпатті запроваджено низку обмежень: ДПСУ дала роз'яснення

На Закарпатті - обмеження на дорогах
На Закарпатті - обмеження на дорогах

У Закарпатській області, у прикордонній зоні, були введені додаткові обмеження для людей і транспортних засобів. Про це повідомили у пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

«З метою захисту національної безпеки на державному кордоні України, посилення контролю за дотриманням правил прикордонного режиму, запобігання правопорушенням на державному кордоні на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону введено додаткові тимчасові обмеження», - йдеться у повідомленні.

Обмеження діють на прикордонній смузі в межах деяких територіальних громад Закарпатської області.

На території прикордонної смуги заборонено:

  • рух транспортних засобів та перебування людей поза населеними пунктами та дорогами, які не включені до реєстру автомобільних доріг та не забезпечують пересування до пунктів пропуску через кордон;
  • зупинка транспортних засобів на узбіччі доріг поза встановленими автомобільними стоянками, якщо це не пов'язано з технічними причинами;
  • перевезення зброї та засобів активної оборони без відповідних дозволів;
  • використання приладів нічного бачення, тепловізійної техніки, радіостанцій, крім випадків встановлення їх на спеціальній техніці або зареєстрованих у встановленому порядку;
  • використання і здійснення польотів легкомоторних літальних апаратів до закінчення воєнного стану.

Зазначається, що обмеження не поширюються на посадових осіб державних органів, правоохоронців, військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань, а також на працівників медичної допомоги та суб'єктів державної та комунальної власності, які виконують свої обов'язки.

Цього літа прикордонники також посилять охорону кордону в популярних туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської областей. Про це повідомили представники прикордонного загону. За останній час зросла кількість правопорушників, які намагаються незаконно перетнути кордон, прикидаючись туристами.

Також було оголошено, що QR-код у мобільному додатку "Резерв+" став чинним військово-обліковим документом для пред'явлення на кордоні при виїзді з України.

Читайте також