На заводі Samsung працівники отримали радіаційне опромінення: що очікує на компанію

Радіаційне опромінення працівників на заводі Samsung
Радіаційне опромінення працівників на заводі Samsung

Комісія з ядерної безпеки Південної Кореї видала штраф у розмірі 10,5 млн вон ($7,9 тис.) аж з метою покарати Samsung Electronics за порушення правил радіаційної безпеки, внаслідок чого декілька працівників заводу зазнали радіаційного впливу. Сама компанія також може бути позбавлена грошей через ще два порушення.

У травні двоє робітників заводу Samsung у Гіхені, за 40 км від Сеула, зазнали радіаційного впливу (значно вищого за річну норму) під час техобслуговування обладнання для аналізу кремнієвих пластин. Обох госпіталізували. Пристрій безпеки, який повинен вимикати випромінювання при відкритті дверей, не спрацював через недбалість команди.

Представники Samsung заявили, що співпрацюватимуть з дослідниками й нададуть допомогу тим, хто постраждав в результаті інциденту. Також вони зробили акцент на запровадженні заходів, які запобігатимуть подібним випадкам у майбутньому.

Страйк працівників на іншому заводі

Раніше було оголошено, що на головному заводі Samsung Electronics у Індії відбувся масштабний страйк, через що виробництво було призупинено. Цей завод забезпечує 20-30% річного доходу компанії та має значний вплив на її успішність. Протоколи профспілки дозволяють приблизно 1800 працівникам вимагати своїх прав, а їхні дії призвели до значних втрат для підприємства.

Попередньо, було зафіксовано, що близько 6,5 тис. співробітників Samsung долучились до 3-денного страйку, піднімаючи вимоги поваги до праці та покращення умов праці. Це був перший в історії компанії страйк та він відбувся належним чином.

Варто відзначити, що прибуток Samsung Electronics у другому кварталі збільшився на 22-25%, як й було очікувано. У першому кварталі зростання становило 13%. Втім, ці добрі результати не відобразилися на вартості акцій компанії.

Читайте також