"Наближається ескалація": NYT спрогнозували дії Путіна та наслідки для України та Заходу

Кремль продовжує звинувачувати Україну у причетності до теракту в Москві, що свідчить про намір Путіна посилити ескалацію на фронті.

Експерт з російської зовнішньої політики та безпеки Ханна Нотте пише, що Росія, хоча і сумує після теракту, веде активну підготовку до конфлікту.

"Мета зрозуміла. Незважаючи на те, що ІГІЛ взяла на себе відповідальність за атаку, російське керівництво неодноразово звинувачувало Україну та її західних прихильників. Какофонія необґрунтованих звинувачень на адресу Києва, що супроводжується новими атаками на цивільну інфраструктуру, є чіткою ознакою наміру"

З точки зору Путіна, ескалація в Україні має велике значення, оскільки може показати росіянам, що ті, хто завдає їм шкоди, будуть покарані. Вона також зазначає, що Росія має переваги відносно України військовою силою та технікою.

Росія також активно працює над інтеграцією незахідних держав, знижуючи ризик тиску цих партнерів на Москву. Усе це становить загрозу для стабільності в світі.

Експерт висловлює думку, що західні союзники України не демонструють достатньої підтримки і не можуть змінити свій курс в умовах безпеки України.

Теракт у Москві може лише підсилити ситуацію, а Росія має можливість реалізувати свою перевагу на полі бою.