Національна спілка журналістів презентувала фільм про редактора з прифронтової Харківщини

Національна спілка журналістів презентувала фільм про редактора з прифронтової Харківщини

Національна спілка журналістів створила документальний фільм про Василя Мірошника, головного редактора газети "Зоря" з Прифронтового Золочева в Харківській області. Про це повідомила прес-служба НСЖУ.

Журналіст щотижня завозить тираж газети у населені пункти, де є читачі, включаючи прифронтові села, які постійно під загрозою з боку снайперів. Кожна поїздка займає багато часу та простору, але Мірошник переконаний, що це необхідно для життя на прифронтових територіях.

"У кожному з населених пунктів Прифронтового регіону дуже багато загиблих. Але сьогодні ми просто не можемо не видавати газету для цих людей", - сказав Мірошник

У квітні знімальна група спілки журналістів проїхала з Мірошником всі необхідні дороги, зокрема й у найвіддаленіші куточки Золочівщини, яка оточена з трьох сторін територією Росії. Прем'єра фільму відбулася 5 червня у Києві.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко підкреслив, що цей фільм - нагадування про важливу роботу журналістів на прифронтових територіях.

Нагадаємо, що НСЖУ відкрила новий Центр журналістської солідарності в Харкові, який сприяє підтримці журналістів, фрілансерів, блогерів та персоналу ЗМІ, що працюють у складних умовах війни.

Читайте також: