Над румунською авіабазою було збито невідомі дрони

Румунська військова база збила невідомі дрони

15 квітня в нічній час у Румунії військові зустріли декілька незнайомих дронів біля 57-ї авіабази імені Михайла Когелнічана. За допомогою електронних засобів дрони були зупинені, оскільки вони становили загрозу для військової бази.

Служба безпеки 57-ї авіабази негайно повідомила про наявність дронів над Міжнародним аеропортом "Михайло Когелнічана".

Дрони, які були помічені, використовували електронні, оптичні та візуальні засоби спостереження. Вони були невеликими і, ймовірно, комерційного типу, літали на малій висоті та з низькою швидкістю.

ВПС Румунії заявили, що були вжиті всі необхідні заходи для забезпечення безпеки повітряного простору. При цьому, зв'язок зі зброєю електронної боротьби, радіолокацією та візуальним контролем був втрачений близько 00:30.

Командування авіабази Михайлом Когелнічану було повідомлено у Військову прокуратуру, а також призначено комісію для розслідування події.

Нагадаємо, що румунське Міністерство національної оборони розробило законопроект щодо національної оборони, що передбачає створення національного військового командного центру та координування військ НАТО на румунській території.

Законопроект уже оприлюднений та буде направлений урядом до парламенту для обговорення та голосування.