Надзвичайний рівень: Остін висловився про допомогу для України та загрози для всього світу

Надзвичайний рівень: Остін висловився про допомогу для України та загрози для всього світу

Міністр оборони США закликав ухвалити пакет допомоги для України

Міністр оборони США Ллойд Остін під час слухань у Комітеті з питань Збройних сил Сенату американського Конгресу заявив, що допомога Україні з боку Сполучених Штатів стала надзвичайно важливою та потребує негайного ухвалення пакета допомоги.

Остін зазначив, що сили Путіна продовжують атакувати лінії фронту та цивільне населення України, тому підтримка з боку Конгресу є надзвичайно важливою. Він закликав ухвалити законопроєкт з додатковим фінансуванням для потреб нацбезпеки, який включає допомогу Україні.

"Це додаткове фінансування зміцнить американську безпеку та врятує життя українців, воно дасть нам змогу задовольнити нагальні потреби України для її самооборони, навіть в умовах, коли ми підтримуємо нашу власну боєготовність і просуваємо нашу військову модернізацію", - сказав Остін.

Він також зазначив, що частина пакету, яка стосується зброї і боєприпасів для України, буде вироблятися американським ВПК, що дозволить інвестувати значну суму в американську економіку. Це стосується приблизно $50 мільярдів, які будуть використовуватися на виробництвах у 30 штатах США.

"Якщо Америка відвернеться, ми поставимо вільний світ під загрозу та ризикуватимемо неймовірними витратами й посиленням небезпек. І ми знаємо, що Китай та інші спостерігають та вчаться з того, що робить Путін, і як на це реагуємо ми", - додав він.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: