Нафта дорожчає на тлі ескалації конфлікту на Близькому Сході

Нафта дорожчає на Близькому Сході
Нафта дорожчає на Близькому Сході

Ціни на нафту продовжують зростати через ескалацію конфлікту на Близькому Сході. У результаті посилення атак Ізраїлю на сили, підтримувані Іраном, зростає тиск на постачання виробників нафти.

Ціни на нафту Brent зросли на 51 цент, або 0,71%, до $72,49 за барель, для листопадового контракту. Контракт на постачання у грудні також підвищився на 50 центів, або 0,7%, до $72,04.

Ціни на нафту West Texas Intermediate зросли на 43 центи, або 0,63%, до $68,61 за барель.

На минулому тижні ціни на нафту впали через занепокоєння попитом після недостатнього фіскального стимулю з боку Китаю. Однак цього разу підтримку цінам надає можливість конфлікту на Близькому Сході, де Ізраїль зросту піддав атакам бойовиків, підтримуваних Іраном.

Хоча надлишкова пропозиція залишається ключовою проблемою для ринків нафти, існує загальне побоювання, що конфлікт на Близькому Сході може призвести до обмеження постачання з ключових регіонів виробництва. Зростання кризи може вплинути на ціни на нафту, зазначив ринковий аналітик Пріянка Сачдева.

Ціни на нафту також залежатимуть від динаміки попиту і пропозиції. Розширення конфлікту на Близькому Сході може вплинути на ціни. Зокрема, аналітик Тоні Сикамор підкреслив, що враховуючи завершення добровільного скорочення постачань ОПЕК+, ціни на нафту West Texas Intermediate можуть випробувати мінімум 2021 року в діапазоні від $61 до $62 за барель.

Також важливо враховувати електрифікацію та декарбонізацію транспортного сектора, оскільки ці процеси можуть вплинути на попит на паливо, додав Сикамор.

Джерело: enkorr

Читайте також