Найбагатший бізнесмен Азії пообіцяв віддати бізнес, але назвав неочікувану умову

Найбагатший бізнесмен Азії обіцяє віддати бізнес
Найбагатший бізнесмен Азії обіцяє віддати бізнес

Мільярдер Адані збирається передати бізнес своїм спадкоємцям

Індійський мільярдер Гаутам Адані, чий стан перевищує $100 млрд, оголосив про своє намір передати свій бізнес групі компаній Adani Group, яка має капіталізацію більше $200 млрд. Про це повідомляє Bloomberg. За словами Адані, він планує здійснити цей крок у 2030 році, коли йому виповниться 70 років.

"Спадкоємність має велике значення для стабільності бізнесу. Я вибрав наступне покоління, оскільки перехід до нового керівництва повинен бути органічним, поступовим і систематичним", - сказав Адані.

Згідно з агентством, спадкоємцями бізнесу стануть сини Каран та Джит, а також їхні двоюрідні брати Пранав та Сагар. Крім того, Каран та Джит є головними кандидатами на позицію керівника індійського промислового конгломерату, який займається управлінням портами, аеродромами, виробництвом електроенергії та видобутком корисних копалин. Група також мала проблеми з регулятивними перевірками в Індії та США.

Сини Адані найбільш ймовірні наступні керівники компанії

Два сина вважаються найбільшими кандидатами на посаду голови великого промислового конгломерату, який спеціалізується в управлінні портами, аеропортами, виробництві та передачі електроенергії, використанні відновлюваних джерел енергії та видобутку корисних копалин.

Старший син Каран Адані є керуючим директором Adani Ports, а його молодший брат Джит очолює компанію Adani Airports. Під керівництвом їхніх двоюрідних братів Пранава та Сагара знаходяться компанії Adani Enterprises та Adani Green Energy відповідно.

Нещодавно бізнес Гаутама Адані нещодавно стикався з труднощами, зокрема конгломерат опинявся в середині суперечок, пов'язаних з діловою та бухгалтерською практикою та розслідуванням хабарництва со стороны Міністерства юстиції США. Нью-йоркське агентство Hindenburg Research звинуватило компанію у "найбільшому шахрайстві в історії компанії". Звинувачення включало використання Adani Group мережі компаній для надмірного збільшення прибутків та маніпулювання акціями, незважаючи на накопичення боргу. Група відкидала всі звинувачення, але скандали суттєво знижили її вартість на $153 млрд.

Відзначимо, що в Україні було змінено правила спадщини.

Читайте також