Найбільша колекція мобільних телефонів: іспанець потрапив у Книгу рекордів Гіннеса

Іспанець з найбільшою колекцією мобільних телефонів
Іспанець з найбільшою колекцією мобільних телефонів

Уродженець Барселони Венсес Палау Фернандес встановив новий рекорд Гіннеса, набравши найбільшу в світі колекцію мобільних телефонів, яка містить 3615 пристроїв - на 159 більше, ніж у попереднього рекордсмена. Про це повідомляє пресцентр Книги рекордів Гіннеса.

Фернандес розпочав своє колекціонування у 1999 році з отриманого в подарунок на Різдво телефону Nokia 3210. З 2008 року він почав активно покупати телефони, зокрема моделі Nokia, які раніше не вміщалися в його можливості. За десять років його колекція зросла до 700 пристроїв, а потім була розширена телефонами інших брендів та рідкісними гаджетами, які ніколи не були випущені на ринок.

«Еволюція моєї колекції була постійною, і хоча я на деякий час відкинув її, я повернувся з наміром отримати, на додаток до всіх телефонів, які Nokia випустила на ринок, ті, які вона не випустила в продаж, телефони, які ми всі знаємо як прототипи», - каже чоловік.

У колекції Фернандеса представлені моделі від таких брендів, як Siemens, Motorola, NEC, Blackberry, HTC, Samsung, Apple та інші. Деякі пристрої випущено обмеженим тиражем, наприклад, Nokia 3220 з колекції Star Wars Ep III у версіях Йоди, Старфайтера, Обі-Вана Кенобі, Кіборга та Падавана.

Книга рекордів Гіннеса офіційно оголосила «наймолодшим у світі художником» хлопчика з Гани, якому в липні виповниться два роки.
Британця Джона Тіннісвуда визнали найстарішим у світі чоловіком. Він народився 26 серпня 1912 року і на даний момент йому 111 років 223 дні. За його словами, його довголіття - це просто везіння, і у нього немає таємниць, що дозволяють йому жити так довго.

Читайте також