Найбільше у світі любив свою свою родину та рідне село. Згадаймо Василя Ілюка

Зображення Василя Ілюка, мужчина у військовій формі
Зображення Василя Ілюка, мужчина у військовій формі

Українці щодня о 9 ранку вшановують пам'ять всіх жертв російсько-української війни. Сьогодні ми згадаємо Василя Ілюка.

Захисник України Василь Ілюк, відомий за позивним Яструб, загинув 13 вересня 2024 року під час бойових дій у М'ясожарівці, Луганська область. Інформацію про це надала Славська селищна рада.

Василь Ілюк народився 15 лютого 1987 року в селі Любохора, Стрийський район, Львівська область. Він навчався в Любохорівській ЗЗСО І-ІІ ступеня та закінчив Тернопільський національний економічний університет, де отримав освіту юриста.

За словами Славської селищної ради, Василь Ілюк найбільше кохав свою донечку, свою родину і своє село.

Василь Ілюк служив у складі Стрийського батальйону Трійці. Він стояв на захисті України з січня 2023 року і був старшим стрілець-оператором стрілецького відділення.

13 вересня 2024 року, під час виконання бойового завдання, Василь Ілюк загинув у М'ясожарівці, Луганська область.

«Добрий, світлий, як сьогоднішнє сонечко, мужній та хоробрий, справжній воїн. Неможливо повірити, нестерпно боляче втрачати найкращих», - написали про Ілюка у Славській селищній раді.

Василя Ілюка поховали у Любоморах 17 вересня 2024 року. Він залишився жонатим і мав доньку.

Ми приєднуємося до хвилини мовчання, щоб вшанувати пам'ять всіх українців, які загинули, захищаючи Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті і схиляємо голови в скорботі в ході загальнонаціональної хвилини мовчання для вшанування яскравої пам'яті громадян України, які пожертвували життям за свободу і незалежність держави: військових, цивільних і дітей, всіх тих, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.

Читайте також