Найбільший аеропорт Швеції зазнав атаки безпілотників

Атака безпілотників на аеропорт Швеції
Атака безпілотників на аеропорт Швеції

Найбільший аеропорт Швеції зупиняв прийом рейсів через наближення БПЛА

Аеропорт Арланда в Стокгольмі тимчасово припинив прийом і відправлення рейсів через з'явлення безпілотних літальних апаратів неподалік. Про це повідомляє AIR Live.

Принаймні чотири різних розмірів БПЛА були помічені біля аеропорту Арланда, через що кілька рейсів були перенаправлені на інші аеропорти.

Рішення про закриття аеропорту було ухвалене о 2:00 ночі, а знову відкрито о 3:30 ранку. Поліція розпочала розслідування щодо диверсії в аеропорту та порушення закону про безпеку.

Зростання ризику російських диверсій у Швеції

Поліція Швеції виявила зростання ризику російських диверсійних операцій на своїй території. Представник поліції Карл Мелін повідомив, що ризик збільшився через вторгнення Росії в Україну. Він зазначив, що головною метою таких диверсій можуть бути підприємства військово-промислового комплексу Швеції. Ризик також зрос у деяких інших країнах Європи.

Реакція німецьких і шведських військових сил на російський літак

Військові повітряні сили Німеччини та Швеції підняли в повітря свої винищувачі для перехоплення російського морського патрульного літака Іл-20М. Ця реакція була спровокована тим, що російський літак увійшов у міжнародний повітряний простір над Балтійським морем без зв'язку з авіадиспетчерами.

Збільшення російської присутності на Балтиці

Росія збільшила свою активність на Балтиці під час військово-морських навчань Baltic Operations (Baltops). Кількість прольотів російських військових літаків над кораблями НАТО, що брали участь в навчаннях, була значно вищою, ніж очікувалося.

Читайте також