Найкращі фільми про море: ТОП за рейтингом

Сусіди на пісці: ТОП фільми про море
Сусіди на пісці: ТОП фільми про море

Фільми про море останні роки втрачають колишню популярність, проте серед них багато цікавих новинок або так званої класики. Тому точно вдасться знайти найкращі фільми про море. З цих стрічок навіть вдасться створити свій ТОП (своєрідний рейтинг). 

Підшукуючи цікаві фільми про море, варто бути відкритим і до старих стрічок. Адже в ТОП найкращі фільми про море точно входять ті фільми, на яких виросли батьки чи навіть бабусі тих кіноманів, що цей список і створюють під себе. 

ТОП фільми про море

Морська тематика завжди була цікавою для кінематографістів. Тому якщо розбирати саме найкращі роботи, то вони припали на той момент, коли в кіно почали використовувати спецефекти. 

фільми про море

Фільми про море також можуть бути драматичними, фантастичними або взагалі комедійними. Тому обмежувати себе жанром також не варто. 

Титанік (1997)

Одним із найвідоміших і найпопулярніших фільмів про море є "Титанік". Цей шедевр режисера Джеймса Кемерона розповідає історію одного з найбільших корабельних катастроф в історії.

ТОП фільмів про море

Звісно, назвати його тільки фільмом про море не можна. Адже на першому плані зазвичай драматична історія героїв. Головні ролі в фільмі зіграли юні на той час Леонардо Ді Капріо та Кейт Вінслет. Багато років після у цієї стрічки рейтинг на IMDb: 7.9/10, що достатньо багато. "Титанік" став легендою кіно, поєднуючи любовну історію з трагічною подією на фоні величезної катастрофи.

Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної перлини (2003)

Якщо говорити про морські пригоди, неможливо обійти стороною "Піратів Карибського моря". Цей фільм подарував нам легендарного Джека Горобця у виконанні Джонні Деппа. Він свого часу став настільки популярним, наскільки навіть його продюсери не очікували. 

найкращі фільми про море

Головні ролі в стрічці зіграли Джонні Депп, Орландо Блум та Кіра Найтлі. Для них цей фільм став проривом та основою нової популярності, особливо для Деппа. Фільм став класикою піратської тематики і має кілька продовжень, кожне з яких знову переносить глядача у світ морських баталій і пошуків скарбів.

Життя Пі (2012)

"Життя Пі" — це філософська стрічка про виживання, заснована на однойменному романі Янна Мартеля. Фільм розповідає історію хлопця, який потрапляє на пліт разом з бенгальським тигром посеред Тихого океану.

Фільм вийшов гарним та жахливим одночасно. В ньому багато драми та неймовірних краєвидів. Головні ролі в стрічці зіграли Сурай Шарма та Ірфан Хан, в рейтинг фільму на IMDb складає 7.9/10. 

Цей фільм поєднує красиві візуальні ефекти, глибоку мораль і непередбачувану історію про людську силу духу та виживання у надзвичайних умовах.

Капітан Філліпс (2013)

"Капітан Філліпс" — це захоплюючий трилер, заснований на реальних подіях. Том Хенкс виконує роль капітана торговельного судна, яке було захоплене сомалійськими піратами. Ця роль стала для Тома досить визначною в карʼєрі. 

що подивитись з фільмів про море

Фільм висвітлює реальність піратських нападів у сучасних океанах і зосереджується на хоробрості та майстерності переговорів капітана Філліпса.

Підводна течія (2000)

"Підводна течія" — це один із найнапруженіших фільмів про підводні човни. Він розповідає про протистояння на борту радянського підводного човна під час Холодної війни. В цілому, фільм вийшов складним та багатошаровим. Після нього є про що подумати та можливо навіть переоцінити в своєму житті. 

В головних ролях Джордж Клуні та Марк Волберг. Що стосується рейтингу, то зараз він складає 6.7/10. Більше гарних відгуків стрічка отримала від глядачів. 

Моана (2016)

"Моана" — це анімаційний фільм студії Disney, який розповідає про молоду дівчину, яка вирушає в небезпечну подорож через океан, щоб врятувати свій народ. Фільм заснований на полінезійській міфології. Попри те, що це саме анімація, історія вийшла глибокою та цікавою навіть для дорослих.

"Моана" отримала величезну популярність завдяки своєму захоплюючому сюжету, музичному супроводу та мальовничим краєвидам.

Глибоководний горизонт (2016)

Фільм "Глибоководний горизонт" заснований на реальних подіях та розповідає про аварію на нафтовій платформі у Мексиканській затоці в 2010 році. Картина показує героїзм працівників, які боролися за життя під час катастрофи.

Це надзвичайно динамічна стрічка, яка тримає в напрузі від початку і до кінця. Наразі рейтинг фільму складає 7.1/10, що багато для фільмів такого жанру. Головні ролі в цій стрічці зіграли Марк Волберг та Курт Рассел. Для них ця стрічка пішла на користь. Ця стрічка підкреслює важливість людської відваги та професіоналізму у небезпечних ситуаціях на морі.

Володар морів: на краю землі (2003)

"Володар морів" — це фільм про військовий корабель у часи наполеонівських війн. Історія розповідає про капітана Джека Обрі, який командує британським фрегатом під час складних морських боїв.

рейтинг найкращих фільмі про море

Головні ролі зіграли Рассел Кроу та Пол Беттані. Рейтинг стрічки складає на IMDb 7.4/10. Фільм захоплює детальними морськими битвами та показує життя моряків у часи, коли мореплавство було небезпечною професією.

Ідеальний шторм (2000)

"Ідеальний шторм" — це фільм-катастрофа, що розповідає історію екіпажу риболовного човна, який потрапляє у смертельний шторм. Картина заснована на реальних подіях і показує боротьбу моряків з природною стихією. В цілому у цієї стрічки високі рейтинги та вона надзвичайно відома попри жанр. В головних ролях Джордж Клуні та Марк Волберг. 

Ця стрічка надає глядачам уявлення про силу природи та складність професії рибалки.

Відкрите море (2003)

Ще одна стрічка початку 2000-х, що точно має входити в список найкращих про море. Фільм "Відкрите море" розповідає історію про подружжя, яке випадково залишається в океані під час занурення, після того, як їхня екскурсійна група повертається на берег. З цього моменту у подружжя починаються справжні проблеми. 

Головні ролі в стрічці зіграли Бланчард Раян, Деніел Тревіс, яким цей фільм пішов на користь для карʼєри. Попри загальний рейтинг на IMDb 5.7/10, цей фільм люблять та відносять його до своєрідної класики фільмів про море.

Читайте також