Найкращі фільми про середньовіччя: ТОП за рейтингом

Фільми про середньовіччя: ТОП рейтингу
Фільми про середньовіччя: ТОП рейтингу

Чимало жанрів фільмів не тільки цікаві, але й дуже повчальні. Наприклад, найкращі фільми про середньовіччя, які можна подивитись навіть всією родиною. З них навіть можна скласти свій ТОП (взяти за основу рейтинг), та скласти разом найкращі стрічки. 

Проте найкращі фільми про середньовіччя також досить специфічні. Далеко не всі глядачі обирають їх для перегляду. Також ТОП фільмів про середньовіччя можуть стати справжнім челенджем для тих, хто любить нетипові сюжети. 

ТОП фільмів про середньовіччя

Середньовіччя – період історії, який завжди захоплював своїми драматичними подіями, інтригами, епічними битвами та життям лицарів і королів. Кіноіндустрія неодноразово зверталася до цього періоду, створюючи вражаючі картини, які дарують глядачам можливість зануритися у світ середньовічних замків, королівських дворів і поля битв. 

фільми про середньовіччя

Попри все середньовіччя залишається одним із найцікавіших періодів історії для кінематографа. Війни, інтриги, честь і зрада – ці теми завжди знаходять своє відображення в кращих фільмах про середньовіччя. 

"Хоробре серце" (Braveheart, 1995)

Фільм з рейтингом в 8.3/10 та режисером Мелом Гібсоном. Головні ролі зіграли Мел Гібсон, Софі Марсо, Патрік МакГуен. 

Цей епічний історичний фільм розповідає про боротьбу шотландського патріота Вільяма Воллеса за свободу від англійського панування в кінці XIII століття. Воллес, втративши родину через жорстоке правління англійців, піднімає повстання, що перетворюється на національну боротьбу за незалежність. Фільм поєднує потужні батальні сцени, емоційні моменти та драму. Він отримав п’ять премій "Оскар", включаючи нагороду за найкращий фільм.

найкращі фільми про середньовіччя

В цьому фільмі є все, й вражаючі сцени битв, сильний драматичний сюжет та історична основа боротьби за свободу.

"Король" (The King, 2019)

Рейтинг цього фільму складає 7.3/10, а його режисером являється Девід Мішо. Головні ролі зіграли Тімоті Шаламе, Джоел Еджертон, Роберт Паттінсон. 

"Король" – це історія Генріха V, молодого принца, який змушений стати королем Англії після смерті свого батька. Фільм зображає складні стосунки королівської родини, боротьбу за трон і підготовку до вирішальної битви при Азенкурі. Головний герой зіткнеться з непростим вибором між обов'язком та особистими бажаннями.

цікаві фільми про середньовіччя

Чому варто подивитися цю стрічку: 

  1. Захоплююча історія перетворення принца на короля.

  2. Актуальні теми відповідальності та влади.

  3. Висока акторська майстерність Тімоті Шаламе.

Цей фільм досить цікавий, але він дуже далекий від історичного. 

"Король Артур: Легенда меча" (King Arthur: Legend of the Sword, 2017)

Ще один досить цікавий фільм, рейтинг якого складає 6.7/10, а його режисером став Гай Річі. В головних ролях Чарлі Ганнем, Джуд Лоу, Астрід Берже-Фрісбі. 

Цей фільм розповідає альтернативну історію легендарного короля Артура та його шлях до трону. Після того, як Артур втрачає батька і його королівство захоплює тиранічний дядько, він виростає на вулицях Лондініума. Проте доля готує йому велике майбутнє, коли він знаходить меч Екскалібур. Фільм наповнений фантастичними елементами, захоплюючими битвами і фірмовою стилістикою Гая Річі.

Чому варто подивитися цю стрічку: 

  1. Динамічний сюжет та оригінальна інтерпретація класичної легенди.

  2. Видовищні бойові сцени.

  3. Стильний візуальний ряд.

Фільм доволі динамічний та цікавий. 

"Гладіатор" (Gladiator, 2000)

Ще один фільм з рейтингом 8.5/10 та режисером Рідлі Скоттом. Головні ролі зіграли Рассел Кроу, Хоакін Фенікс, Конні Нільсен. 

які подивитись фільми про середньовіччя

Хоча події цього фільму відбуваються в античному Римі, його масштабні батальні сцени і тема боротьби за владу нагадують епос середньовіччя. Історія розповідає про полководця Максимуса, якого зраджують і перетворюють на гладіатора. Він має на меті повернути свою свободу і помститися за смерть родини. Фільм отримав кілька нагород "Оскар", зокрема за найкращий фільм і найкращого актора.

"Царство небесне" (Kingdom of Heaven, 2005)

Цей фільм має рейтинг в 7.2/10, а його режисером виступив Рідлі Скотт. Головні ролі зіграв Орландо Блум, Єва Грін, Ліам Нісон. 

Ця епічна картина переносить нас у часи Хрестових походів. Головний герой, Баліан, приєднується до армії хрестоносців і вирушає на захист Єрусалиму від мусульманських військ Саладіна. Фільм розповідає про війну, політичні інтриги та особисту боротьбу за справедливість. Незважаючи на критику історичної точності, "Царство небесне" залишається видовищною стрічкою з епічними батальними сценами.

Чому варто подивитися цю стрічку: 

  1. Масштабні батальні сцени.

  2. Складні політичні та релігійні інтриги.

  3. Історичний контекст Хрестових походів.

Фільм доволі цікавий та з нетривіальним сюжетом. 

"Остання дуель" (The Last Duel, 2021)

Ще один фільм, який вартий уваги. Його рейтинг складає 7.4/10, а його режисером виступив Рідлі Скотт. Головні ролі зіграв Метт Деймон, Адам Драйвер, Джоді Комер. 

"Остання дуель" – це історія однієї з останніх законних дуелей у Франції XIV століття. Фільм базується на реальних подіях і розповідає про конфлікт між лицарем Жаном де Карружем і його другом Жаком Ле Грі, звинуваченим у насильстві над дружиною Карружа. Картина глибоко досліджує тему справедливості, честі та системи судочинства в середньовіччі.

Чому варто подивитися цю стрічку: 

  1. Сильний сюжет, заснований на реальних подіях.

  2. Вражаюча акторська гра Метта Деймона та Адама Драйвера.

  3. Детальна реконструкція середньовічного життя.

Цей фільм точно заслуговує уваги. 

"Робін Гуд" (Robin Hood, 2010)

Фільм має рейтинг 6.6/10, а його режисером виступив Рідлі Скотт. Головні ролі зіграв Рассел Кроу, Кейт Бланшетт, Макс фон Сюдов. 

топ фільмів про середньовіччя

Фільм розповідає історію про легендарного англійського героя Робіна Гуда, який боровся проти несправедливості королівської влади та захищав простий народ. У цій версії події зосереджені на початковому етапі життя Робіна, коли він стає відомим борцем за свободу. Стрічка демонструє середньовічну Англію з точки зору боротьби за справедливість та рівність.

"Серце дракона" (Dragonheart, 1996)

Рейтинг фільму складає 6.5/10, а в ролі режисера виступив Роб Коен. Головні ролі зіграли Денніс Куейд, Шон Коннері, Девід Тьюліс. 

"Серце дракона" виділяється своїм поєднанням фентезійного сюжету та теми середньовіччя, пропонуючи глядачам не лише бойові сцени, але й історію дружби та самопожертви.

Читайте також