Найкращі фільми зі Стетхемом: ТОП за рейтингом

Актор Джейсон Стетхем на червоній доріжці
Актор Джейсон Стетхем на червоній доріжці

Складно знайти актора, який настільки популярний, як Джейсон Стетхем. Він харизматичний, талановитий та має своєрідну зовнішність. 

Тому, якщо хочеться знайти найкращі фільми зі Стетхемом, то буде з чого вибрати. Адже фільмографія у актора неймовірно велика. Також у актора є свій ТОП не самих вдалих робіт. Про них також не можна забувати. Адже найкращі фільми зі Стетхемом йдуть на ряду с найгіршими роботами. 

Фільми зі стетхемом ТОП

фільми Джейсона Стетхема

Створюючи фільми зі Стетхемом ТОП, можна обрати всі жанри. Адже актор має чимало здобутків, та часто експериментував. Тому рейтинг найкращих робіт буде для всіх різним. Звісно, найкращі фільми можна вибрати з офіційного списку (найкращі роботи за рейтингами глядачів та критиків). Проте почнемо з того, хто це такий. Джейсон Стетхем (Jason Statham) — британський актор, відомий своїми ролями у бойовиках та фільмах з елементами трилеру. 

Народився він 26 липня 1967 року в Ширбрук-Коммон, Англія. До кар'єри в кіно він займався бойовими мистецтвами, а також був професійним дайвером, виступаючи за збірну Великобританії. 

які фільми подивитись у Стетхема

Стетхем привернув увагу кіноіндустрії завдяки своїй фізичній підготовці та вмінням виконувати складні трюки без дублерів. Тобто його перші роботи були у відповідному амплуа.

Джейсон Стетхем зазвичай грає ролі "крутих хлопців", найчастіше злочинців, детективів або найманців, які спеціалізуються на боротьбі, зброї та автомобільних перегонах. Його персонажі часто є досить стриманими, з почуттям гумору і високим рівнем фізичної підготовки. У актора є своє стабільне амплуа, від якого він не відходить багато років. 

Пару слів варто відразу сказати про відомі фільми за участю Джейсона Стетхема:

  1. "Карти, гроші, два стволи" (Lock, Stock and Two Smoking Barrels, 1998). Його дебют у фільмі режисера Гая Річі.

  2. "Великий куш" (Snatch, 2000). Ще один фільм, знятий у Гая Річі, де Стетхем грає роль одного з головних персонажів.

  3. "Перевізник" (The Transporter, 2002-2008). Серія фільмів, де він виконує роль Франка Мартіна, професійного перевізника вантажів.

  4. "Адреналін" (Crank, 2006-2009). Два фільми, в яких він грає Чева Челіоса, героя, який повинен постійно перебувати в русі, щоб вижити.

  5. "Захисник" (Safe, 2012). В цьому фільмі актор грає колишнього поліцейського, який рятує дівчинку з надзвичайними здібностями.

  6. "Нестримні" (The Expendables, 2010-2014). Серія бойовиків, де він грає одного з членів елітної групи найманців.

  7. "Форсаж" (Fast & Furious, з 2013). Стетхем грає Декарда Шоу, одного з головних антагоністів, який стає союзником головних героїв. 

  8. "Мег: Монстр глибини" (The Meg, 2018). В цьому фільму він виконує роль підводника, який бореться з величезною доісторичною акулою.

Фільми Стетхема зазвичай мають багато екшн-сцен, погоней та боротьби, що зробило його одним із найбільш впізнаваних акторів у жанрі бойовика.

що подивитись зі Стетхемом

Джейсон Стетхем знявся в багатьох відомих фільмах, але деякі з них стали справжніми класиками жанру бойовиків. 

"Карти, гроші, два стволи" (Lock, Stock and Two Smoking Barrels, 1998)

Цей фільм має рейтинг IMDb 8.2. Ця кримінальна комедія від Гая Річі розповідає про чотирьох друзів, які вирішили взяти участь у грі в покер з високими ставками. Проте, після програшу великої суми грошей, вони потрапляють у борг до місцевого кримінального авторитета і повинні вигадати спосіб повернути гроші. Фільм відзначається своєю заплутаною, але динамічним сюжетом, наповненим чорним гумором і несподіваними поворотами.

"Великий куш" (Snatch, 2000)

У цієї стрічки рейтинг IMDb 8.2. Це ще один шедевр Гая Річі, де Стетхем грає роль Турка, організатора підпільних боксерських поєдинків. 

Сюжет розгортається навколо крадіжки великого діаманта, який стає центром уваги різних кримінальних груп. У фільмі також багато колоритних персонажів, іскрометного гумору і відмінного екшну.

"Перевізник" (The Transporter, 2002)

Ще один популярний фільм зі Стетхемом з рейтингом IMDb: 6.8. 

Джейсон Стейтхем, що подивитись

Стетхем грає Франка Мартіна, професійного перевізника, який бере на себе найнебезпечніші завдання, але завжди дотримується трьох правил: не змінювати умови, не відкривати вантаж і не питати імен. Однак одного разу він порушує правила і виявляє, що його новий вантаж – жінка, яку хочуть викрасти. Це призводить до серії захоплюючих погонь і перестрілок.

"Адреналін" (Crank, 2006)

Для Стетхема в 2000-х цей фільм став проривом. Наразі у цієї стрічки рейтинг на IMDb 6.9. 

У цьому динамічному бойовику Стетхем грає Чева Челіоса, найманця, якого отруїли рідкісною отрутою. Щоб вижити, він повинен постійно підтримувати свій рівень адреналіну на високому рівні. Це призводить до безперервного екшну і шаленої гонитви за ліками, які могли б його врятувати.

"Нестримні" (The Expendables, 2010)

Ще один популярний фільм зі Стетхемом. Його рейтинг IMDb складає 6.4. 

Цей фільм зібрав разом легенд бойовиків, включаючи Сильвестра Сталлоне, Дольфа Лундгрена, Арнольда Шварценеггера та інших.

Стетхем грає Лі Крістмаса, майстра на ножі та одного з найкращих бійців у групі. Група найманців отримує завдання повалити диктатора на віддаленому острові, але стикається з несподіваними перешкодами.

Кілька поганих робіт Стетхема 

Більшість фільмів показують Джейсона Стетхема в найкращих ролях, де він демонструє свою майстерність у бойових сценах, харизматичний образ та почуття гумору. Проте є й ті роботи, що стали для актора справжнім випробуванням. 

в яких фільмах знімався Джейсон Стетхем

Про які роботи йде мова: 

  1. "З імла" (In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale, 2007). Рейтинг стрічки IMDb 3.8. Цей фільм, знятий режисером Уве Боллом, є екранізацією відеогри Dungeon Siege. Стетхем грає роль фермера на ім'я Фармер, який втрачає свого сина в результаті нападу злих створінь, відомих як Крогс. Він вирушає на пошуки помсти і стає частиною великої битви за порятунок королівства. Фільм критикували за слабкий сценарій, погані спецефекти та невиразну гру акторів.

  2. "Примарний гонщик: Дух помсти" (Ghosts of Mars, 2001). У цього фільма рейтинг 4.9. Події відбуваються на Марсі в майбутньому, де колонія стикається з нападом духів марсіан, які захоплюють тіла людей. Стетхем грає сержанта Джерріка, одного з захисників колонії. Фільм отримав негативні відгуки за свою безглуздість, низьку якість спецефектів і недолік атмосфери жаху, яка мала б бути в такому фільмі.

Проте таких робіт у актора не так і багато, особливо в останні роки. 

Читайте також