Найсильніша за 70 років повінь у Росії: генпрокуратура РФ знайшла винних

Прокурор Росії назвав причину масових повеней

Генеральний прокурор Росії Ігор Краснов заявив, що незастосування гідрологічної мережі для прогнозування паводків стало причиною масових повеней у регіонах.

Відсутність достовірної інформації про показники надходження води у відповідальний момент не дозволило запобігти глобальному затопленню територій кількох регіонів. Це стало однією з причин надзвичайної події - сказав прокурор.

Він також зазначив, що вже в січні вимагав усунути порушення від міністра природних ресурсів та голови Росгідромету, але вжиті заходи не виявилися ефективними. За це він пообіцяв притягнути до відповідальності всіх винних у паводках.

Першочергове завдання зараз - надання допомоги постраждалим та ліквідація наслідків. Надалі ми обов'язково досягнемо відповідальності всіх винних - заявив Краснов.

Масштабні паводки в Росії

Про масштабні паводки в Росії повідомляють з кількох регіонів. Оренбурзька, Курганська та Тюменська області найбільше постраждали. Затоплено понад 14 тисяч будинків у 30 регіонах Росії, а в Оренбурзькій області загинуло щонайменше 7 людей.

На Курганщині паводки також затопили уранові свердловини родовища "Добровільне". Є підозри, що заражена ураном вода потрапила до річки Тобол.

Раніше було повідомлено, що паводки можуть спричинити епідемію сибірської виразки. Також у Курганській та Томській областях розпочалася евакуація через повінь.