Найсильніший ураган за 100 років, як це було? Свідчення українців, які мешкають у Флориді

На затоплених вулицях панує хаос
На затоплених вулицях панує хаос

Ураган "Мілтон" досяг Флориди: евакуація, руйнування і підготовка мешканців

У ніч з 9 на 10 жовтня ураган "Мілтон" досягнув Флориди. Стихія спричинила підтоплення і руйнування. Напередодні евакуювалися або скористалися допомогою влади в евакуації близько 5 млн людей з 15 округів штату.

Відомо, що за час негоди випало понад 400 мм опадів. Випадання половини цих опадів до приходу урагану на сушу вже є позитивом. Втім, ураган все ж встиг спричинити значні руйнування, хоча перед своїм приходом втратив свою силу з 5-ї до 3-ї категорії складності. У штаті було зруйновано понад сотню будинків, а тисячі людей залишилися без електропостачання. Загалом загинуло 16 людей.

Один з мешканців Флориди, Тетяна Котенко, розповіла про підготовку та переживання урагану. Вони разом з чоловіком перебралися до США і мешкають у Сент-Пітерсбурзі. Багато містян готувалися до урагану, запасаючись їжею та водою. Було чергування на заправках через зростання попиту на паливо. Але загалом мешканці були готові до негоди та виявили солідарність один з одним.

Ураган "Мілтон" став п'ятим за рік ураганом у Флориді, несучи руйнування. Система страхування та виплати страховок допоможуть відновити збитки. Власники будинків мають можливість страхувати своє майно, а також перевіряти, чи вони відповідають нормам стійкості до ураганів. За умовами страхових полісів, люди, які не вказали на попередження влади і не евакуювалися, можуть не отримати компенсацію на випадок поранень.

Мешканці мали можливість евакуюватися до шелтерів та безкоштовних локацій, а також використовувати сервіси таксі та готелів за зниженими цінами. Багато бізнесів також виявили соціальну відповідальність та надали підтримку мешканцям ураганом. На щастя, вода та електрика швидко відновилися після урагану.

Ураган "Мілтон" є ще одним нагадуванням про необхідність підготовки до стихійних лих і стійкості будівель до них. Більше розуміння таких загроз та правил безпеки може врятувати життя та майно мешканців штату.

Читайте також