Найзаможніша сім'я Британії отримала тюремні терміни за експлуатацію слуг

Найзаможніша сім'я Британії отримала тюремні терміни за експлуатацію слуг

Чотирьох членів найбагатшої родини Великої Британії - індійську родину Хіндуджа - засудили швейцарським судом за експлуатацію людей з Індії у їхньому маєтку в Женеві. Про це повідомляє BBC. Пракаш і Камаль Хіндуджа, а також їхній син Аджай і його дружина Намрата, визнали винними в експлуатації та нелегальному працевлаштуванні і були засуджені до в'язниці на строк від чотирьох до чотирьох з половиною років. За звинуваченням у торгівлі людьми їх виправдали.

Адвокати підсудних планують подати апеляцію на це рішення. Адвокат Роберт Ассаель заявив: "Я шокований. Ми будемо боротися до кінця".

Троє робітників з Індії стверджують, що сім'я Хіндуджа платила їм всього сім фунтів стерлінгів за 18-годинний робочий день. Ця сума становить менше десятої частини відповідної суми, передбаченої швейцарським законодавством. Крім того, їм відбирали паспорти і рідко дозволяли покидати будинок. Прокурори на судовому засіданні заявили, що родина витрачала більше грошей на свого собаку, ніж на слуг.

Адвокати сім'ї Хіндуджа стверджували, що всі троє позивачів отримували значні привілеї, їх не тримали в ізоляції і вони могли вільно покидати віллу. За словами адвоката Роберта Ассаеля, працівники були вдячні своїм роботодавцям за можливість отримати краще життя.

Сім'я Хіндуджа володіє Hinduja Group - міжнародною корпорацією, що займається видобуванням нафти і газу, а також банківською справою. Вони також володіють готелем Raffles у Лондоні. Загальна вартість сім'ї оцінюється на приблизно 37 мільярдів фунтів стерлінгів (приблизно 47 мільярдів доларів).

Читайте також: