Наклеїли фото з Гази на картину Пікассо. У лондонській галереї затримано активістів

Наклеїні фото з Гази на картину Пікассо. У лондонській галереї затримано активістів
Наклеїні фото з Гази на картину Пікассо. У лондонській галереї затримано активістів

Активісти приклеїли фотографію матері з дитиною на картину Пікассо

У Лондоні активісти руху Demand здійснили акцію протесту у Національній галереї. Вони приклеїли фотографію матері з пораненою дитиною на картину Пабло Пікассо "Материнство". Новину передає Daily Mail.

За даними видання, двоє протестувальників потрапили до зали галереї і приклеїли фотографію на захисне скло картини. Після цього вони облили підлогу червоною фарбою і показали свої забруднені руки.

На фотографії палестинського фотожурналіста Алі Джадаллаха зображена мати з пораненою дитиною, яка опинилася серед уламків у Секторі Гази. Активістів затримали поліцейські через підозру в умисному пошкодженні майна.

Представник Національної галереї заявив, що жодна з картин не постраждала, але з метою встановлення обставин поліція закрила приміщення на деякий час.

Нагадаємо, раніше активісти руху Just Stop Oil також провели акцію протесту, обливаючи картини Вінсента Ван Гога. Це сталося після вироку двом активістам, які вже перебувають у в'язниці через попередню акцію протесту проти творчості художника.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
сьогодні, 17:34 86 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)