Нардеп Беленюк повідомив про загибель друга на війні

Українського борця загубили на фронті

Спортсмен, борець греко-римського стилю Руслан Данко, відомий як "Тренер", загинув у бою зі ворогом. Про це повідомив олімпійський чемпіон і народний депутат Жан Беленюк.

Знаю особисто Руслана дуже давно, він з невеликого містечка Косів, що на Івано-Франківщині. В період новорічних канікул наш тренер завжди проводив там збори. Сильний борець, який до повномасштабного вторгнення вирішив для себе стати тренером і виховувати майбутнє боротьби Франківщини... на другий день після повномасштабного вторгнення увійшов до лав ЗСУ! Справжній Герой! Був командиром розвідувального взводу. Люблячий чоловік і батько, уважний друг і син! Спочивай з миром, Герою..!

Руслан Данко був старшим лейтенантом з 74 батальйону територіальної оборони 102 бригади Сил ТрО ЗСУ. Він загинув у бойових діях 23 лютого.

Капелан 74 батальйону Богдан Костюк назвав Руслана Данка "одним із найкращих, найпозитивніших, найталановитіших бійців" підрозділу.

Ти був останнім, кому я потиснув рук перед виходом на штурм зі словами обов'язково повернутися живим. Не судилося. Війна, с*ка. Ти був кращим з кращих. Спочивай з Богом. Вічна пам'ять, побратиме!

Раніше на війні в Україні загинув литовський доброволець.

Нагадаємо, Збройні сили України продовжують вести бойові дії на декількох ділянках фронту. Російські сили відступили з невизначених позицій поблизу Кринок після українського штурму в цьому районі.